Annons

Växjöadvokat misstänks för flera mordbränder

Växjö • Publicerad 7 juni 2023
Mordbrand på Friskis & Svettis i Ystad den 31 maj. En advokat i Växjö misstänks ligga bakom den och flera andra bränder.
Mordbrand på Friskis & Svettis i Ystad den 31 maj. En advokat i Växjö misstänks ligga bakom den och flera andra bränder.Foto: Nils Sjöholm

En advokat i Växjö är misstänkt för flera uppmärksammade bränder i Växjö och Ystad, skriver Smålandsposten.

Mannen är häktad för att ha anlagt tre bränder i Ystad inom en timme och utreds även för bränder i Växjö den 27 maj, där det brann i en paviljong på Ulriksbergskyrkans fastighet, i ett förråd på Hagadalsvägen, i en bil på Folkparksvägen samt på Björnbärsvägen.

Annons

Mordbränderna i Ystad inträffade förra veckan. Det ska ha brunnit i en hög med mattor på varuhuset Mio och en halvtimme senare brann det i en fåtölj på Ystad Saltsjöbad. En stund senare startades en brand i ett draperi på Friskis & Svettis i Ystad, skriver Smålandsposten.

Polisen fick fram uppgifter som gjorde att misstankarna riktades mot Växjöadvokaten som senare greps på Gotland. Han är på sannolika skäl misstänkt för tre mordbränder.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons