Annons
Växjö

Växjöartisten vann nya kulturpriset

Växjö • Publicerad 19 oktober 2022
Bokens dag. Hampus Schreiber vinner Smålandspostens kulturpris.Foto: LENA GUNNARSSON

Under tisdagen delades Smålandspostens Kulturpris ut för första gången. Den historiska första vinnaren blev musikalartikeln Hampus Schreiber från Växjö.

– Det är helt otroligt. Det pirrar i hela magen. Jag är så tacksam. Och så glad. Jag har inga ord, jag är bara så glad, sa Hampus Schreiber strax efter att han tilldelats blommor och diplom.

Annons

Det nya kulturpriset ska uppmärksamma en kulturutövare som är bosatt i eller har en tydlig koppling till länet. Prissumman är på 50 000 kronor.

Fakta

Motiveringen

”För förmågan att röra och beröra. För en egensinnig tolkning av kulturen som ger nya intryck och insikter för alla som tar del av den. För en brinnande övertygelse att det går att stanna kvar och nå ut samtidigt. För viljan att erövra världen och för modet att ta världen hem igen. För att kultur inte bara ryms på de stora scenerna, de inbundna pärmarna och de inramade dukarna utan också har sin plats vid middagsborden.

Smålandspostens första kulturpris går till Hampus Schreiber för hans dinner-show All night long.”

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons