Annons
Växjö

Växjöbandet förverkligar rockdrömmen: ”Man får nypa sig själv i armen”

Under fredagen firar Växjöbandet Ström sin skivdebut med en konsertkväll på Palladium. Därefter fortsätter segertåget till Nalen i Stockholm på lördag. En intensiv helg för en av Sveriges just nu mest hypade grupper.
– Man får nypa sig i armen ibland, säger sångaren Zdravko Zizmond.
Växjö • Publicerad 14 oktober 2022
Växjöbandet Ström gör succé med hårdrock på svenska. Nu släpps debutskivan, vilket firas med konsertkväll på Palladium på fredag.
Växjöbandet Ström gör succé med hårdrock på svenska. Nu släpps debutskivan, vilket firas med konsertkväll på Palladium på fredag.Foto: Uffe Sjöquist

Det händer mycket för Växjöbandet Ström just nu. Zdravko Zizmond, Johan Siljedahl, Joel Carnström, Tomas Salonen och Calle Sjöqvist kan konstatera att en viss overklighetskänsla infinner sig emellanåt. Exempelvis som när TV4 tidigare i år efter ett inslag om Rolling Stones gick över och presenterade Ström som det nya svenska rockhoppet.

– Man tänker, händer verkligen det här? Man får nypa sig i armen ibland.

Annons

Klassiskt rockgung i kombination med svenska texter har visat sig vara ett framgångskoncept. Låtar som Tiden sjunger och Ta mig tillbaks har gått rakt in i rockpublikens hjärta. Och det gäller inte bara i Sverige.

– Vi har omnämnts i rockpress i tio länder hittills. Nu senast var det folk i Australien som uppmärksammade oss.

Medlemmarna i Ström har trott på sin musik från början, men framgångarna känns ändå omtumlande.

– Ja, det har gått bättre än förväntat. Efter singelsläppen och den första videon var det som om en snöboll kom i rullning. Lyckligtvis har vi några år på nacken och är rutinerade, så vi skenar inte iväg och tappar fotfästet. Vi är noga med att ta ett steg i taget och att förankra alla beslut i gruppen.

Nu släpps Ströms debutskiva efter två års väntan.

– Pandemin gjorde att både pressning och släppet av skivan sköts fram. Så nu är det en skön känsla att presentera skivan. Alla 500 vinylskivor sålde slut direkt.

Skivsläppet ska självklart firas, vilket bandet gör i dubbel upplaga. Först i Växjö under fredagen och därefter på Nalen i Stockholm på lördag. I hemstaden sker festligheterna på Palladium.

– Att ha premiären av skivan på en gammal biograf känns perfekt. Vi kommer spela hela skivan live. Som förband har vi Crazy Daze och Twang Outlaws.

Konserten sker inför sittande publik, en något annorlunda upplevelse för Ström.

– Vi har gjort det en gång tidigare i Nässjö. Det kändes konstigt i början. Men det är ju inget förbud mot att ställa sig upp. När publiken reser sig upp vet man att det är rock-feeling i lokalen!

Annons

Låter som det kan bli en härlig kväll, men det kanske blir tufft att ta sig till Stockholm på lördag?

– Det blir utmaningen. Men jag har anlitat en kroatisk släkting som chaufför. Fast han vet inte om det än, säger en leende Zdravko.

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons