Annons
Växjö

Växjöbandet spelade på Sweden Rock - nu är de klara för Karl Oskardagarna

Växjö • Publicerad 25 juli 2023
Rockbandet Ström från Växjö bestående av (från vänster) Tomas Salonen, Calle Sjöqvist, Zdravko Zizmond, Joel Carnstam och Johan Siljedahl.
Rockbandet Ström från Växjö bestående av (från vänster) Tomas Salonen, Calle Sjöqvist, Zdravko Zizmond, Joel Carnstam och Johan Siljedahl.Foto: Uffe Sjöquist

Sedan Växjöbandet Ström grundades för fyra år sedan så har deras karriärer pekat spikrakt uppåt. Efter skivdebut, uppmärksammade inslag på tv och bejublade konserter runt om i landet så nådde bandet tidigare i somras nya höjder när de intog Sveriges största rockscen, Sweden Rock.

– Det är ett erkännande och ska bli fantastiskt kul, sa medlemmarna Zdravko Zizmond, Johan Siljedahl, Joel Carnstam, Tomas Salonen och Calle Sjöqvist till Smålandsposten inför festivalen.

Annons

Nu är Ström efter en intensiv turnésommar klara för en spelning på hemmaplan. Under Karl Oskardagarna kommer de till Stortorget, någonting som offentliggjordes under tisdagen.

Ström spelar klassisk rockmusik med Svenska texter, någonting som gitarristen Johan Siljedahl tror har en stor del i bandets framgång.

– Anledningen till att folk uppskattar vår musik tror jag ligger mycket i att vi sjunger på svenska. Det går rakt in i en på ett annat sätt. Hade vi sjungit på engelska hade vi lätt blivit ett till av alla engelskspråkiga rockband som sjunger ”yeah yeah baby” liksom. Sen handlar det nog mycket om att vi har så jäkla kul ihop. Allt drivs uteslutande av lust och spelglädje, sa gitarristen till Smålandsposten 2022.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons