Annons
Växjö

Växjöbo åtalas för brutalt rån i Olofström

Växjö • Publicerad 24 februari 2022
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

En 21-årig man bosatt i Växjö har åtalats för ett rån som inträffade för cirka ett år sedan. En man i Olofström fick då flera knivhugg mot kroppen och sju personer satt länge häktade misstänkta för brottet.

I januari år släpptes sex av de misstänkta rånarna efter att bevisläget förändrats, enligt åklagare Malin Niklasson. Flera av personerna kopplar polisen till kriminella grupperingar i Arabyområdet.

Annons

Den nu åtalade 21-åringen greps i juni förra året och har sedan dess varit frihetsberövad. Han är den ende som slutligen ställs inför rätta eftersom hans och offrets DNA hittades på en av knivarna som påträffades i närheten av brottsplatsen, skriver Smålandsposten.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons