Annons
Växjö

Växjöbo blev svensk mästare i ostkakebakning

I helgen avgjordes finalen i svenska mästerskapen i ostkakebakning. Margareta Bengtsson Kramer från Växjö hamnade överst på pallen.
– Nu ska vi hem till mamma och berätta att det är tack vare hennes recept som vi vann, säger vinnaren.
Växjö • Publicerad 14 november 2022
Från vänster Jannica Lavesson, Margareta Bengtsson Kramer och Margareta Eskilsson.
Från vänster Jannica Lavesson, Margareta Bengtsson Kramer och Margareta Eskilsson.Foto: Privat

”En ostkaka med vacker inbjudande färg, lagom sötma och tydlig mandelsmak. Ostkakan har en bra konsistens med struktur på ostkornen och ger en god smakupplevelse”.

Så löd motiveringen till vinnarbidraget när Växjöbon Margareta Bengtsson Kramer tog hem svenska mästerskapet i ostkakebakning. Juryn ska ha varit eniga om vinnaren. De bedömde ostkakorna efter utseende, färg, lukt och smak.

Annons

– Jag försöker smälta detta. Jag är chockad för jag hade inte räknat med att vinna, säger Margareta Bengtsson Kramer på väg hem från Huskvarna där tävlingen hölls.

Hon berättar att det är mammas recept som ligger bakom det ostkakan som vann.

– Receptet är från mamma och vill hedra henne, därför ställde jag upp.

Tio finalister deltog och förutom vinnaren Margareta Bengtsson Kramer, kom Jannica Lavesson från Grimslöv på en andraplats. Trea kom Margareta Eskilsson från Tenhult.

Elvedin BasicSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons