Annons
Växjö

Växjöbo blev utsatt för bedrägeri – fick tillbaka pengarna direkt: ”Det slutade lyckligt”

Växjö • Publicerad 7 juni 2022
Kvinnan blev kontaktad via sociala medier.
Kvinnan blev kontaktad via sociala medier.Foto: MAXIM THORÉ

En kvinna i 75-årsåldern i Växjö blev på söndagen utsatt för ett bedrägeri. Kvinnan blev enligt sin anmälan till polisen kontaktad av sin väninna via sociala medier. Väninnan berättade att hon snabbt behövde pengar och Växjöbon swishade då 2 400 kronor till det telefonnummer som väninnan hade uppgett.

Men det visade sig att en bedragare hade använt sig av väninnans uppgifter för att genomföra ett bedrägeriet mot Växjöbon.

Annons

Händelsen fick dock ett lyckligt slut, enligt polisen. En stund efter att kvinnan skickat i väg pengarna ska hon nämligen ha fått ett sms från det numret hon swishade till. Personen som hade mottagit pengarna undrade varför överföringen hade skett och han eller hon swishade därefter tillbaka hela beloppet till den lurade Växjöbon.

– Det slutade lyckligt. Det verkar som att mellanhanden som tog emot pengarna inte var informerad om bedrägeriet, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons