Annons

Växjöbo blev våldsam på spa-hotell – ”försökte strypa en polis”

När polispatrullen skulle ingripa mot det stökiga sällskapet på spa-hotellet, blev Växjöbon mycket våldsam och försökte strypa en av poliserna.
Växjö/Nyköping • Publicerad 18 november 2023
Genrebild.Foto: Tomas Löwemo

En Växjöbo i 35-årsåldern har nu dömts vid Nyköpings tingsrätt efter en våldsam vistelse på ett spa- och konferenshotell strax söder om Stockholm i våras.

Växjöbon ingick i ett större sällskap som hade checkat in på hotellet och en kväll kände sig hotellpersonalen tvingad att ringa polisen, när det mycket berusade sällskapet uppträdde stökigt och hotfullt i restaurangen.

Annons

Enligt de två poliser som anlände till hotellet hade Växjöbon direkt ”ett kroppsspråk som visade han var arg och bröstade upp sig”. När poliserna beslutade att han skulle avvisas från restaurangen uppstod stort tumult. Växjöbon blev enligt poliserna mycket våldsam och tog ett kraftigt strypgrepp om den enes hals, när de låg och brottades på marken utanför hotellet. Den andre polisen tvingades pepparspreja Växjöbon i ansiktet för att få honom att lossa sitt grepp.

Växjöbon blev mycket påverkad av sprejen och ambulans fick tillkallas till hotellet.

När Växjöbon förhördes av polisen efter gripandet berättade han att han hade vaga minnesbilder av händelsen och inte visste varför han ”försökte strypa en polis, men polisen var väl dryg mot honom”. Han erkände även att han var påverkad av kokain den aktuella kvällen.

Han döms nu för våldsamt motstånd, försök till våld mot tjänsteman och ringa narkotikabrott till en månads fängelse och han måste även betala 5 000 kronor i skadestånd till den utsatte polismannen.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons