Annons
Växjö

Växjöbo blir av med sin bil värd 120 000 – lånade ut den till sin bror

En Växjöbo förlorar nu en strid om sin bil, värd 120 000 kronor. Fordonet utmättes av kronofogden när den kördes av mannens skuldsatte bror.
Växjö • Publicerad 11 juli 2024
Foto: Lillian Petrovski, Smålandsposten

I början av maj beslutade Kronofogdemyndigheten att en bil av SUV-modell värd cirka 120 000 kronor skulle utmätas. Det var polisen som hade beslagtagit bilen och kontaktat kronofogden, när den kördes av en man som har stora skulder till myndigheten.

Bilen skulle efter utmätningen säljas av kronofogden på en nätauktion, där intäkterna skulle gå till att betala mannens fordringsägare.

Annons

Men en medelålders man i Växjö överklagade utmätningen till Växjö tingsrätt. Han uppgav att det är han som är bilens ägare och han hade endast lånat ut den till sin skuldsatte bror.

Växjöbon står som ägare i bilregistret och han presenterade även bevis för domstolen om att han har lån på bilen som han betalar av månadsvis.

Men tingsrätten går nu på kronofogdens linje och avslår överklagandet. Enligt domstolen finns visserligen ett ”visst stöd” för att det är Växjöbon som äger bilen, men mot detta talar uppgifter från polisen om att fordonet under en längre tid har stått parkerad utanför hans brors adress och polisen har även uppgett att man har noterat att brodern brukar skjutsa sina barn till skolan med den.

Tingsrätten beslutar därför att brodern ska ses som bilens egentliga ägare och att kronofogdens beslut om att utmäta den var korrekt enligt lagen.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons