Annons
Växjö

Växjöbo bluffade om sin sjukskrivning – krävs på 163 000 kronor

Växjöbon fick 16 000 kronor månaden i sjukpenning, samtidigt som hon jobbade.
Nu måste hon betala tillbaka 163 000 kronor till Försäkringskassan.
Växjö • Publicerad 8 november 2023
.
.Foto: JOHANNA LUNDBERG

En kvinna i 30-årsåldern i Växjö måste nu betala tillbaka totalt 163 000 kronor till Försäkringskassan för felaktigt utbetald sjukpenning.

Växjöbon hade på heder och samvete intygat att hon var oförmögen att arbeta. Men myndigheten granskade ärendet och upptäckte att Växjöbon under sin sjukskrivningsperiod hade fått lön från flera olika arbetsgivare.

Annons

”Försäkringskassan har fått uppgifter från flera olika arbetsgivare att du varit anställd hos dem och utfört arbete under tid som du var helt sjukskriven från din tjänst och samtidigt som du fick hel sjukpenning från Försäkringskassan”, skriver myndigheten i sitt beslut.

Vissa månader fick kvinnan cirka 16 000 kronor i sjukpenning, samtidigt som hon jobbade.

Eftersom Växjöbon både har fått ett nytt jobb och en avbetalningsplan bedömer Försäkringskassan att det inte finns några särskilda skäl att befria henne från att betala tillbaka hela beloppet.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons