Annons

Växjöbo döms – blottade sig för kvinna på promenad

Kvinnan ringde polisen efter att hon gått förbi en man med naken underkropp som gresade med benen mot henne.
Nu döms mannen för blottningen på Teleborg. Men den utsatta kvinnan nekas skadestånd.
Växjö • Publicerad 4 november 2023
Polisarm.Foto: MATHILDA AHLBERG

En man i 60-årsålden från Växjö döms nu vid tingsrätten för ett sexuellt ofredande, som inträffade på Teleborg en dag i maj i år.

Det var en kvinna som var ute på promenad med sin barnvagn som slog larm till polisen efter att hon sett mannen sitta och blotta sig mot henne på en parkbänk.

Annons

Enligt kvinnan var mannen helt näck på underkroppen och när hon gick förbi ”gresade han med benen” mot henne. Hon tillade att hon upplevde att mannens syfte var att visa sitt könsorgan och att hon blev äcklad av händelsen.

En polispatrull var snabbt på plats och omhändertog mannen som direkt erkände blottningen. En av poliserna berättade vid rättegången att mannen hade berättat för honom att han ”kan få ett begär att blotta sig för mammor med barnvagn”.

Straffet för det sexuella ofredandet blir 40 dagsböter, vilket i mannens fall innebär 8 000 kronor.

Den drabbade kvinnan hade yrkat på 10 000 kronor i skadestånd men enligt tingsrätten anses hon inte ha utsatts för en sådan allvarlig kränkning att hon har rätt till någon ersättning.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons