Annons
Växjö

Växjöbo döms för narkotikabrott efter husrannsakan

Växjö • Publicerad 5 april 2023
Foto: Lars-Goran Rydqvist

I oktober förra året så genomförde polisen en husrannsakan hos en 32-årig man i Växjö. Väl där hittade man 9 tabletter tramadol, 23,9 gram kokain, 362 gram cannabisharts och 58 gram cannabis som samtliga är narkotikaklassade preparat.

Man hittade också en väska på marken nedanför ett öppet fönster i lägenheten som man antar har slängts ut när polisen kom. I väskan återfanns 17 500 kronor i kontanter, redlinepåsar, en våg och förpackat kokain och cannabis. 20-åringens fingeravtryck återfanns på och i väskan.

Annons

Två män fanns på platsen, 32-årigen och en 20-åring hemmahörande i Sölvesborg. Som bevisning har man sökt igenom 20-åringens telefon där man hittat vad i domen beskrivs som en försäljningslista som heter ”New Hash, Cola, New Weed” (vilket åklagaren gör gällande avser hasch, kokain och marijuana) samt konversationer på den krypterade meddelandeappen Wickr som handlar om försäljning av narkotika. Man har därefter gjort bedömningen att man haft narkotikan med försäljningssyfte.

32-åringens medverkan i narkotikaförsäljningen bedöms av tingsrätten som passiv och osjälvständig. Man menar även att han i viss mån varit naiv. Nu har domen fallit i Växjö tingsrätt. 32-åringen döms till 80 timmars samhällstjänst för narkotikabrott och 20-åringen till fängelse i åtta månader för två fall av narkotikabrott.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons