Annons

Växjöbo döms för sexbrott mot sexolog och anställda på RFSL

52-åringen skickade bilder på sin penis till en sexolog och till tre medarbetare på RFSL och bad om att få vara med i en studie om sina onanivanor. Nu döms han för fyra fall av sexuellt ofredande.
Växjö • Publicerad 6 december 2023
.
.Foto: MAXIM THORÉ

En 52-årig man som bor på en ort i Växjö kommun har nu dömts vid tingsrätten för fyra fall av sexuellt ofredande.

Det var i december i fjol som 52-åringen först skickade en bild på sin erigerade penis till en kvinna som arbetar som sexolog. Några veckor senare skickade han liknande penisbilder på sig själv till tre kvinnliga medarbetare på RFSL (Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners, queeras och intersexpersoners rättigheter) i Stockholm. I mejlen till RFSL skrev 52-åringen även att han gärna ville delta i en intervjustudie om sina onanivanor.

Annons

De utsatta kvinnorna har vittnat om att de kände starkt obehag och äckel när de öppnade mejlen och fick se bilderna.

52-åringen har nekat till brott och berättat att ”det är ett mysterium” att bilder på hans penis har skickats till kvinnorna från hans e-postkonto.

Han straffas nu med 100 dagsböter, vilket i hans fall innebär 5 000 kronor.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons