Annons
Växjö

Växjöbo döms för våldtäkt mot kollega

Växjö • Publicerad 1 maj 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: MAXIM THORE

I höstas friades en 24-årig man från anklagelserna om att ha våldtagit en arbetskamrat under en julfest på en krog i centrala Växjö. Men nu ändrar hovrätten tingsrättens friande dom och dömer mannen till fängelse i två år och tre månader.

Göta hovrätt konstaterar att den utsatta kvinnan lämnat en lång och detaljerad berättelse som ger intryck av att vara självupplevd. Våldtäkten skedde under en julfest i december 2021. På en toalett på nöjesstället hade mannen sex med kvinnan mot hennes vilja.

Annons

Kvinnan har berättat att hon efter övergreppet kände sig förvirrad och chockad. Hon pratade med en kompis och kontaktade sedan polisen som grep mannen.

I tingsrättens friande dom står det att mannen erkänt att de två hade haft sex, men han har hävdat att det var frivilligt från bägge parter. Tingsrätten konstaterade i domen att ord står mot ord huruvida de sexuella aktiviteterna var frivilliga eller inte och att det ”finns omständigheter som ger anledning att värdera kvinnans uppgifter med viss försiktighet”. Hovrätten gör nu en annan bedömning och dömer mannen till fängelse.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons