Annons

Växjöbo döms i knarkhärva - hanterade tonvis med cannabis

Växjö • Publicerad 2 juni 2023
Här poserar den nu dömde 34-årige Växjöbon i en lagerlokal i Rottne bland säckar med isbergssallad, där polisen hävdar att det även fanns 248 kilo cannabis. Bilden togs efter den första leveransen den 1 augusti 2020 och hittades av polisen sedan en krypterad app knäckts.
Här poserar den nu dömde 34-årige Växjöbon i en lagerlokal i Rottne bland säckar med isbergssallad, där polisen hävdar att det även fanns 248 kilo cannabis. Bilden togs efter den första leveransen den 1 augusti 2020 och hittades av polisen sedan en krypterad app knäckts.Foto: Polisen

En 34-årig Växjöbo smugglade under 2020 och 2021 in cirka 1,5 ton cannabis till Sverige. Narkotikan smugglades i lastbilar med grönsaker som åkte från Spanien till Rottne i de flesta fallen, men minst 100 kilo åkte även till Rydaholm.

Den enda transporten som polisen beslagtog i sin helhet var 131 kilo cannabis som kördes till Rottne i januari 2021. Polisen kan dock fastställa mängden av cannabis som smugglats med material från den knäckta krypteringsappen Encrochat. Där har smugglarna redovisat hur mycket cannabis de tagit in i Sverige samt hur mycket de betalat för den i Spanien.

Annons

Nu döms 34-åringen till 7 år och 10 månaders fängelse för synnerligen grov narkotikasmuggling och synnerligen grovt narkotikabrott. En 50-årig kamrat som tog emot de 100 kilona cannabis i Rydaholm döms till fem års fängelse för grovt narkotikabrott.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons