Annons

Växjöbo döms – sökte upp och tittade på kvinna i flera års tid

Växjöbon har periodvis i flera års tid sökt upp en kvinna och suttit och tittat på henne utanför hennes arbetsplats. Nu döms han för ofredande till höga böter och måste betala ett rejält skadestånd.
Växjö • Publicerad 12 december 2023
Foto: Nils Lindgren, Smålandsposten

En Växjöbo i 45-årsåldern har nu dömts vid Växjö tingsrätt för fyra fall av ofredande.

Det är en medelålders kvinna i Växjö som har utsatts för mannens brottslighet, och enligt kvinnan har det pågått i flera års tid.

Annons

Kvinnan har uppgett att 45-åringen i perioder har stalkat henne och suttit och tittat på henne i sin bil utanför de arbetsplatser som hon har jobbat på under åren.

Enligt kvinnan har förföljelsen skapat mycket obehag och mentala påfrestningar och när ”det drar i gång igen måste hon alltid ha koll över axeln”.

Vid rättegången nekade 45-åringen till att ha gjort något brottsligt. Han medgav dock att han i perioder har letat upp kvinnan, som han aldrig har pratat med, och suttit i sin bil utanför hennes jobb. Han berättade att han hade tvångstankar om ”att han måste se henne”, men att han nu mår bättre och inte längre känner det behovet.

” XX har genom sitt agerande utsatt YY för oönskade och störande kontakter och gärningarna får anses ha varit ägnade att kränka hennes frid på ett kännbart sätt”, skriver tingsrätten i den fällande domen.

Straffet för ofredandet blir 100 dagsböter, vilket med hänsyn till 45-åringens inkomst landar på 32 000 kronor. Han ska även betala 20 000 kronor i skadestånd för kränkning.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons