Annons
Växjö

Växjöbo får inte bygga förråd – trots grönt ljus från kommunen

Växjö • Publicerad 31 mars 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: LENNART MÅNSSON

En villaägare som bor längs med Helgasjön norr om Växjö fick i vintras godkänt från kommunen för att bygga ett större förråd på strandskyddad mark.

Beslutet grundades i att byggnadsnämnden ansåg att området ”redan hade tagits i anspråk på ett sätt som gör att det saknas betydelse för strandskyddet”. Detta eftersom platsen för det planerade förrådet redan hade markberetts och grusats.

Annons

Men länsstyrelsen beslutade sig för att granska ärendet och säger nu blankt nej, rapporterar Smålandsposten. Myndigheten anser att kommunens strandskyddsdispens var felaktig.

”Det har inte framkommit några omständigheter som utgör särskilda skäl för dispens”, skriver myndigheten till fastighetsägaren.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons