Annons

Växjöbo fastnade i tullen – blir av med 110 flak starköl

Växjö • Publicerad 4 november 2022
Bilden är tagen i ett annat sammanhang.
Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

I mars i år stoppades en man i 25-årsåldern som bor i Växjö när han skulle passera tullen i Helsingborg och i hans fordon hittades totalt 110 flak med starköl, som togs beslag.

Växjöbon blev åtalad misstänkt för smuggling men vid rättegången i Växjö tingsrätt nekade han till brott. Han berättade att han hade köpt ölen i Tyskland och tanken var att han skulle bjuda på dryckerna vid en bröllopsfest, där cirka 200 gäster skulle närvara.

Men domstolen tror inte på Växjöbon utan konstaterar att det på grund av den mycket stora mängden starköl ”är ställt utom rimligt tvivel att det har varit fråga om införsel för icke privat bruk”.

Straffet för smugglingen blir villkorlig dom och 75 timmars samhällstjänst. De totalt 871 literna starköl som tullen tog i beslag ska förverkas.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons