Annons
Växjö

Växjöbo föreslår Playa Växjösjön

Växjö • Publicerad 19 juni 2021 • Uppdaterad 22 juni 2021
Foto: Urban Nilsson

Det ska bli riktigt varmt i Växjö de kommande dagarna och många kommer säkerligen att vilja ta sig ett dopp. I ett medborgarförslag föreslår en Växjöbo att kommunen ska göra en mer inbjudande badplats vid Strandbjörket i centrala Växjö.

Växjöbon skriver i medborgarförslaget att denne är en av få vuxna som badar i Växjösjön och att de flesta nog tror att man inte kan eller bör bada i sjön, trots att Växjö kommun arbetat med att sjön mer badvänligt.

Annons

Växjöbons förslag är att göra en mer inbjudande badplats vid Strandbjörket, som inte bara skulle ge Växjöborna boendes på den sidan av stan ett stort mervärde, utan även lyfta city och Växjö som sommarstad.

"Jag tänker mig en H-brygga som ger ett tryggt och säkert badande för de mindre barnen och samtidigt gör det roligare för de äldre barnen att hoppa och leka på djupare vatten. Varför inte en flotte man kan simma ut till, kanske med en ruschkana?”, skriver Växjöbon i medborgarförslaget.

Växjöbon föreslår också att det skulle kunna finnas ”sköna kroppsformade sittmöbler i trä” och finare sand.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons