Annons

Växjöbo försökte bluffa till sig försäkringspengar – åtalas

Växjö • Publicerad 28 januari 2024
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: MAXIM THORE

En kvinna i 45-årsåldern misstänks och har nu åtalats för försök till bedrägeri. Kvinnan ska ha anmält att två nyinköpta cyklar, värda runt 21 000 kronor styck, stulits från villagaraget i somras och krävde att få ut ersättning från hennes försäkringsbolag.

Men när kvinnan inte kunde presentera något kvitto från butiken anade försäkringsbolagets utreda oråd och vid en närmare granskning ansåg utredaren att det inskickade betalningsunderlaget var manipulerat och cykelbutiken som kvinnan hävdar att hon har köpt cyklarna från hittar inte någon försäljning i sina system.

Annons

När utredaren hörde av sig till kvinnan och informerade henne om att man ville boka ett utredningssamtal, uppgav hon att bolaget ”inte längre behövde engagera sig i ärendet”. Försäkringsbolaget vände sig till polisen och kvinnan åtalas nu.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons