Annons
Växjö

Växjöbo förväxlas med kriminell man i Stockholm

Växjö • Publicerad 17 mars 2022
Arkivfoto.
Arkivfoto.Foto: Arkiv: Leif Å Andersson

En man i 20-årsåldern som bor i Växjö har anklagat flera myndigheter för att förväxla honom med en kriminell man i Stockholm, sedan de båda delar samma för- och efternamn samt födelsedatum. Nu kräver Växjöbon skadestånd av staten, rapporterar Smålandsposten.

”Slarvet kring mitt personnummer har inneburit ett enormt intrång i mitt privatliv”, skriver Växjöbon till Justitiekanslern.

Annons

Växjöbons namne i Stockholm har dömts för flera brott och personnummer-förväxlingen har lett till att Växjöbon fått problem med både rättsväsendet och kronofogden. Han har förklarat att han hamnat i belastningsregistret och bland annat gått miste om ett jobb.

Växjöbon har vänt sig till JK för att kräva skadestånd på grund av alla problem som han åsamkats.

”Jag begär ett skäligt skadestånd som kompensation för det som jag blivit utsatt för”, skriver han till JK.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons