Annons

Växjöbo frias – köpte inte sex av sitt ex på skidresa

En Växjöbo frias nu i tingsrätten från misstankarna om att ha köpt sex av sin ex-sambo under en gemensam skidresa.
Växjö • Publicerad 23 juni 2024
Växjö Tingsrätt.
Växjö Tingsrätt.Foto: Jonas Engman

Smålandsposten rapporterade i vintras att en man i Växjö hade åtalats misstänkt för köp av sexuell tjänst.

Det var mannens före detta sambo som vände sig till polisen och anmälde honom för sexbrott. Enligt kvinnan hade mannen, efter parets separation, tjatat till sig sex av henne mot betalning vid flera tillfällen.

Annons

I utbyte mot sexet skulle mannen – enligt kvinnan – ha betalat både genom att föra över pengar till hennes konto samt stått för notan bland annat när det gällde semesterresor.

Åtalet mot mannen gällde ett köp av sexuell tjänst, som enligt sambons anmälan ägde rum när de två var på en gemensam skidresa efter separationen. Han skulle då ha börjat tjata om att ha sex och till slut betalat flera tusen kronor för det.

Mannen har hela tiden nekat till anklagelserna och berättat att det rörde sig om frivilligt sex.

Nu frias mannen från åtalet i Växjö tingsrätt, som konstaterar att ord står mot ord mellan parterna om vad som inträffade på skidresan samt att åklagarens bevisning i målet inte räcker för en fällande dom.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons