Annons

Växjöbo greps efter stort polistumult – döms för 13 brott

40-åringen omhändertogs efter ett våldsamt polisingripande utanför hans ex-sambos bostad. Nu har den tidigare ostraffade mannen dömts för totalt tretton brott till tio månaders fängelse.
Växjö • Publicerad 4 maj 2023

Här saknas innehåll

En 40-årig man fick en natt i början av mars följa med till polishuset i Växjö efter ett tumultartat polisingripande på en mindre ort i kommunen. Polisen hade fått larm om att 40-åringen hade brutit sig in i sin ex-sambos bostad på orten och flera patruller ryckte ut.

Enligt poliserna var 40-åringen både hotfull, knivbeväpnad och våldsam och de tvingades använda pepparsprej för att kunna övermanna honom utanför bostaden.

Annons

Nyligen dömdes 40-åringen vid Växjö tingsrätt för totalt tretton brott, varav tre – grovt hemfridsbrott, skadegörelse och våld mot tjänsteman – inträffade i samband med ingripandet i mars.

40-åringen döms även för ett stort antal brott som han begick mot sin före detta sambo och hennes familj under en längre tidsperiod, bland annat ytterligare ett hemfridsbrott, skadegörelse, misshandel, urkundsförfalskning, flera fall av ofredande samt barnfridsbrott.

Under en månads tid i fjol skickade 40-åringen totalt 1 178 swishbetalningar till sin ex-sambo. Samtliga betalningar var på en krona och vid ett stort antal tillfällen bifogade han även kränkande meddelanden till henne. Det extensiva swishandet bedömer tingsrätten utgör ett ofredande.

Den tidigare ostraffade mannen har erkänt de flesta av de gärningar som han stått åtalad för och han döms till tio månaders fängelse. Han ska även betala nära 70 000 kronor i skadestånd till den utsatta ex-sambon och hennes barn, som vid ett par tillfällen bevittnade hans brottslighet.

Genrebild.
Genrebild.Foto: Peter Lindgren
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons