Annons
Växjö

Växjöbo letade lägenhet – utsattes för fräckt bedrägeri

Växjö • Publicerad 16 augusti 2022
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

En kvinna 20-årsåldern i Växjö har polisanmält att hon har blivit utsatt för ett fräckt bedrägeri. Enligt kvinnans anmälan letade hon efter en bostad i Lund och hittade en nätsajt som förmedlade hyreslägenheter. När hon kontaktade sajten blev hon ombedd att flera gånger verifiera sin identitet via sitt bank-id.

En tid senare hörde kvinnans bank av sig till kvinnan och berättade att man hade spärrat hennes bankkonton på grund av olagliga aktiviteter.

Annons

– Eftersom kvinnan ännu inte fått tillgång till sina bankkonton vet hon inte hur mycket pengar som bedragarna har stulit, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Enligt polisen rörde det sig om en bluffsajt och bedragarna har lyckats få tillgång till kvinnans bank-id och därefter gjort överföringar.

Händelsen är rubricerad som identitetsbedrägeri och olovlig identitetsanvändning.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons