Växjö

Växjöbo lurad av bedragare på Snapchat

Växjö • Publicerad 18 februari 2023
.
.Foto: MAXIM THORÉ

En man i 25-årsåldern har utsatts för ett bedrägeri på Snapchat. En person som mannen trodde var hans kompis skrev till honom och bad om hjälp med en betalning på 5 000 kronor eftersom kompisens bank låg nere i samband med att denne skulle göra ett köp på Blocket.

– Mannen betalade 5 000 kronor och sedan hörde kompisen av sig och varnade för att bedragare ber om pengar. Vi har ingen misstänkt där, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

En annan Växjöbo, en kvinna i 50-årsåldern, har lurats i samband med en försäljning på Blocket. Kvinnan skulle sälja en soffa och blev kontaktad av en person som visade intresse. Köparen ska sedan ha skickat en länk där säljaren skulle fylla i uppgifter om leverans och banken. Det var dock ett bedrägeri och kvinnan blev av med 2 000 kronor enligt polisen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.