Annons
Växjö

Växjöbo lurade till sig 171 000 i sjukpenning

Växjö • Publicerad 9 januari 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: MAXIM THORÉ

En Växjöbo tvingas betala tillbaka 171 000 kronor till Försäkringskassan sedan det framkommit att han mottagit felaktiga utbetalningar, det rapporterar Smålandsposten.

Mannen som är i 45-årsåldern har mellan åren 2017 och 2020 tagit emot 171 000 kronor i sjukpenning från Försäkringskassan eftersom hans arbetsförmåga har varit nedsatt.

Annons

Men myndighetens granskning visade att mannen, samtidigt som han var sjukskriven från sin anställning, hade ett annat jobb.

”Trots de besvär du har haft har du uppvisat en större arbetsförmåga i arbetsuppgifter som kan likställas med ditt ordinarie arbete”, skriver myndigheten i sitt beslut.

Växjöbon måste betala tillbaka hela beloppet som han har fått felaktigt utbetalt.

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons