Annons

Växjöbo lurades av bedragare i flera timmar – blev av med stor summa pengar

Växjö • Publicerad 22 november 2023
.
.Foto: PETTER ARVIDSON

En man i 70-årsåldern, bosatt i Växjö kommun, har utsatts för ett bedrägeri och blev av med över 20 000 kronor. Det hade kunnat bli mer än så men banken lyckades stoppa en del av överföringarna.

– Mannen blev uppringd av en maskinröst som menade att han var skyldig pengar för ett paket som var på väg från Amazon. Mannen tryckte på en knapp och blev kopplad till en engelsktalande person som lurade mannen, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson.

Annons

Mannen i Växjö ska inte ha beställt något paket från Amazon men gick med på att installera fjärrstyrning på sin dator, lämnade ut bankuppgifter och signerade med bank-id vid flera tillfällen.

– Samtalet ska ha pågått i flera timmar och mannen blev av med drygt 20 000 kronor.

Polisen har tidigare gått ut med en varning om att aldrig lämna ifrån sig kort- och bankuppgifter på en begäran från någon annan.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons