Annons

Växjöbo med 2,2 promille döms – försökte ”backa loss” efter krock

Bilföraren hade 2,2 promille i blodet när hon försökte backa loss efter att ha fastnat mot en stolpe på Hovshaga. Nu döms hon till fängelse.
Växjö • Publicerad 7 december 2023
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Daniel Johansson, Barometern

Trafikolyckan som nu har lett till en fällande dom inträffade en natt i augusti i rondellen utanför Ica på Hovshaga i Växjö. Polis och ambulans ryckte ut sedan en personbil kört över rondellen och krockat med en lyktstolpe. Personer som blev vittnen till olyckan berättade för poliserna att föraren flera gånger försökt ”backa loss” bilen från stolpen utan att lyckas.

Föraren, en kvinna i 40-årsåldern från Växjö, visade sig ha 2,2 promille alkohol i blodet. Enligt poliserna hade hon även ”en dålig attityd”, hånskrattade mot dem och sa att hon hade en massa pistoler på sig.

Annons

Vid rättegången – där kvinnan stod åtalad för grovt rattfylleri – erkände hon brott men sa sig inte ha några minnen alls från olyckan. Tingsrätten dömer henne nu till två månaders fängelse. Straffet motiveras med att hon var kraftigt alkoholpåverkad när hon krockade med stolpen.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons