Annons
Växjö

Man mördades i Kalmar – Växjöbo häktad för inblandning

Växjö • Publicerad 4 maj 2022
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Ebba Sund

På Valborgsmässoaftons kväll avled en man i 20-årsåldern efter att ha blivit knivskuren i Berga i Kalmar kommun. Under onsdagen begärdes fyra unga män häktade misstänkta för mord.

En av de misstänkta är en 19-årig Växjöbo. De andra tre är en 22-årig och en 19-åring fårn Kalmar och en 17-åring som bor i Nybro kommun.

Annons

Växjöbon häktades senare under onsdagen misstänkt för grov misshandel. Domstolen ansåg att misstankarna mot 19-åringen från Växjö inte var tillräckligt starka för att häkta honom för mord. Han är sedan tidigare helt ostraffad.

17-åringen från Nybro kommun är på sannolika skäl misstänkt för mord.

Det var i lördags som ett bråk med ett tiotal personer utbröt i Berga. När polisen anlände till platsen hittades en man i 20-årsåldern allvarligt skadad efter att ha blivit knivskuren och han avled senare på sjukhus.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons