Annons
Växjö

Växjöbo misstänks för skattebrott

Växjö • Publicerad 11 mars 2023
Lagbok.
Lagbok.Foto: MAXIM THORE

En Växjöbo som drivit ett socialt företag och bidragsfinansierade integrationsprojekt åtalas för två fall av skattebrott samt försvårande av skattekontroll.

Mannen ska ha struntat att lämna in företagets skattedeklaration till Skatteverket för år 2019, vilket innebar en fara för att skatt och avgifter på drygt en kvarts miljon kronor inte skulle betalas in. Mannen ska vid två tillfällen också ha lämnat oriktiga uppgifter till Skatteverket.

Annons

Vad gäller misstanken om försvårande av skattekontroll rör det sig om att mannen inte upprättat företagets bokföring i rätt tid, bokfört privata lån på 650 000 kronor som föreningens skuld och bokfört en privat inköpt bil som föreningens inköp.

Åklagaren vill att mannen ska få näringsförbud i tre år och att han får ett skattetillägg med betydande belopp i de fall där bevisningen inte räckte för åtal. Det handlar om 40 procent av den skatt som blir på ett underlag av närmare 800 000 kronor.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons