Annons
Växjö

Växjöbo på anstalt vägrade låna ut telefon – blev misshandlad

Växjö • Publicerad 16 december 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: LENNART MÅNSSON

En Växjöbo i 65-årsåldern blev i våras utsatt för en brutal misshandel inne i sin fängelsecell. Nu har en medfånge – en 19-årig man – dömts, rapporterar Smålandsposten.

Växjöbon, som hade dömts till flera års fängelse för bland annat grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott, avtjänade straffet på en kriminalvårdsanstalt i Skåne.

Annons

Den aktuella dagen satt Växjöbon i sin cell och pratade i telefon när en medfånge – en 19-åring – kom in och krävde att få telefonen. När Växjöbon sa nej fick han en kraftig knuff av 19-åringen. Han föll, slog i huvudet i ett bord och blev medvetslös.

Växjöbon ådrig sig livshotande skador och fick bland annat flera blödningar och svullnader i hjärnan.

19-åringen dömdes vid Malmö tingsrätt för misshandel av normalgraden. Han straffas med fyra månaders fängelse. 19-åringen är också ålagd att betala skadestånd till Växjöbon. Växjöbon – som lider av bestående men efter misshandeln – yrkade på 80 000 kronor. Men domstolen beslutar att 19-åringen ska betala knappt 20 000.

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons