Annons

Växjöbo sexofredade 13-åring – döms till skyddstillsyn

Växjö • Publicerad 23 oktober 2022
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

En 47-årig man som bor i Växjö kommun har dömts vid Växjö tingsrätt för sexuellt ofredande.

47-åringen kom under förra vintern i kontakt med en flicka – som vid tidpunkten var 13 år – via Instagram. När de videochattade kallade han henne för hora, hotade att våldta henne och krävde att hon skulle titta på när han onanerade. Uppgifterna kom fram i samband med att ett barnförhör hölls med flickan i ett annat ärende.

Annons

13-åringen uppgav för polisen att hon kände sig tvingad att titta på eftersom han ”visste var hon bodde och hon var rädd att han skulle komma och våldta henne”.

Inför rättegången berättade 47-åringen att han ”skämdes något fruktansvärt”, när han fick veta av polisen att flickan var minderårig. Han tillade att han under den här perioden brukade sexchatta med många olika personer och bara levde ut sina sexuella fantasier.

Enligt domstolen är det dock utrett att 47-åringen i ett tidigt skede fick veta flickans ålder men att han trots detta fortsatte att kontakta henne.

Han straffas nu med skyddstillsyn, eftersom det enligt rätten ”skulle kunna bidra till att han avhåller sig från fortsatt brottslighet” och han ska betala 15 000 kronor i skadestånd till flickan eftersom han har utsatt henne för en allvarlig kränkning.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons