Annons
Växjö

Växjöbo skrapade fram storvinst i Nyhetsmorgon - vankas hundköp och Brasilienresa

Under lördagsmorgonen var Växjöbon Gert på plats i TV4 Nyhetsmorgon för att skrapa Triss, något som han gjort en gång tidigare för 24 år sedan.
Vinsten på 1,8 miljoner kronor kommer gå till hundköp och Brasilienresa.
Växjö • Publicerad 18 september 2021
Pressbild på Gert.
Pressbild på Gert.Foto: Svenska Spel

För andra dagen i rad skrapade en Växjöbo fram en storvinst i Nyhetsmorgon.

Gert, som pendlar i jobbet, har som vana att alltid köpa fyra Trisslotter när han stannar för att tanka och sträcka på benen. Men han skrapar dem sällan på en gång.

Annons

– Jag brukar vänta med att skrapa lotterna tills jag samlat på mig ett gäng, berättar han.

Denna gång hade Gert fått ihop 32 lotter. På sista lotten visade det sig att han skrapat fram tre klöversymboler.

– När jag berättade nyheten för min fru och dotter så trodde de att jag skojade. De är vana vid att jag skojar till det ibland så det tog tid innan de förstod att det var på riktigt.

Det är inte första gången som Gert haft turen med sig. För 24 år sedan skrapade han, tillsammans med en vän, fram tre tv-symboler och fick skrapa Triss i tv även då. Då landade vinsten på 50 000 kronor.

– För den förra vinsten valde jag att ta dykarcertifikat och uppgradera bilen, berättar han.

Under lördagsmorgonen var det dags för Gert att inta Nyhetsmorgonstudion för att se vad det skulle bli för vinst denna gång. När de båda lotterna var skrapade stod det klart att han vunnit 15 000 kronor varje månad i 10 år, vilket blir en total vinst på 1,8 miljoner kronor.

– Min fru är från Brasilien, så en resa dit står högt upp på listan. Och frågar man min fru så vill hon nog gärna köpa en till hundvalp för vinstpengarna, berättar den glade vinnaren direkt efter skrapet.

Se när Gert skrapar fram vinsten på Nyhetsmorgon här.

Här saknas innehåll

Isabelle HaagSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons