Annons

Växjöbo swishade 10 000 kronor fel – ”lat” mottagare shoppade upp allt

Växjöbon skulle hjälpa sin son ekonomiskt men råkade swisha fel.
Nu döms en 23-åring för olovligt förfogande.
Han erkände att han av lathet inte orkade kontakta sin bank, utan shoppade upp pengarna.
Växjö/Värmland • Publicerad 13 september 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

Förra hösten skulle en kvinna i 70-årsåldern i Växjö hjälpa sin son ekonomiskt och hon swishade 10 000 kronor till honom. Men sonen hade nyligen fått ett nytt telefonnummer och beloppet hamnade i stället på ett bankkonto som tillhör en 23-årig man i Värmland.

När kvinnan upptäckte sitt misstag försökte hon få kontakt med 23-åringen genom flera telefonsamtal och sms. Och när han aldrig svarade pratade hon med 23-åringens pappa, som lovade att han skulle kontakta sin son. Efter en tids påstötningar fick hon dock ge upp och hon vände sig i stället till polisen.

Annons

Nu har 23-åringen dömts vid Värmlands tingsrätt för olovligt förfogande. Han berättade för polisen att han direkt förstod att det inte var hans pengar som plötsligt kom in på kontot men av ”lathet” vidtog han inga åtgärder eller kontaktade sin bank. I stället köpte han prylar för hela beloppet.

”Han (23-åringen) har hållit sig undan och agerat opportunistiskt genom att använda pengarna till egen konsumtion”, skriver tingsrätten i domen.

23-åringen straffas nu med 30 dagsböter vilket i hans fall blir 3 300 kronor och han ska återbetala de 10 000 kronorna till Växjöbon.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons