Annons
Växjö

Växjöbo tar strid – mögelskadad bil är ”en hälsofara att köra”

Hela bilen doftar starkt av mögel och är en hälsofara att köra, hävdar en Växjöbo.
Nu vänder hon sig till ARN för att få rätt att häva det misslyckade bilköpet.
Växjö • Publicerad 23 november 2023
Genrebild på en Ford som inte har med den aktuella händelsen att göra.
Genrebild på en Ford som inte har med den aktuella händelsen att göra.Foto: Pixabay

I våras slog en Växjöbo till och köpte en begagnad Ford Focus från en bilhandlare i Kronobergs län. Men efter att ha kört bilen i några månader uppmärksammade hon en allt mer tilltagande mögeldoft och lämnade in bilen till en rekondfirma.

Där upptäcktes att hela bilens grundmatta på golvet var genomblöt och att det stod vatten i bagageutrymmet. Hon vände sig då till bilhandlaren som tog ut mattan, torkade ur bilen och satte in doftgranar för att få bukt med mögeldoften.

Annons

Den obehagliga doften försvann dock inte och enligt kvinnan konstaterade en tredje bilfirma att orsaken till problemet var att vatten trängde in från luftventiler vid bakhjulen.

”Bilen är genomblöt och luktar starkt mögel. Den är en hälsofara och efter cirka tio minuters körning luktar kläderna man har på sig”, skriver Växjöbon nu i sin anmälan till Allmänna reklamationsnämnden (ARN).

Hon har vänt sig till ARN eftersom bilhandlaren har sagt nej till hennes krav att få häva det misslyckade bilköpet och få pengarna tillbaka. Enligt kvinnan måste fuktproblemen ha funnits redan när hon köpte bilen eftersom ”möglet som sitter i golvet och sätena tar tid att utvecklas och bilda doft”.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons