Annons
Växjö

Växjöbo tar strid om designlampa för 90 000 kronor

Växjö • Publicerad 16 december 2022
Lampan köptes online.
Lampan köptes online.Foto: Lennart Ernstsson

Under black week skulle en Växjöbo köpa en designlampa för 90 000 kronor från en inredningsbutik på nätet. Det är en exklusiv ljuskrona som tillverkas i Glasriket med 73 individuella glasdelar som är blåsta och formade på fri hand.

Men köpet gick inte igenom och när han tog kontakt med butiken hävdade de att det inte fanns några lampor kvar och att produktionen var stoppad. Butiken annullerade sedan köpeavtalet.

Annons

Nu tar Växjöbon strid för sitt lampfynd och anmäler butiken till Allmänna reklamationsnämnden (ARN). Mannens uppfattning är att butiken ”inte har varit medveten om hur generös rabatt de givit på lampan när de realiserat hela sortimentet i samband med sin Black Week-rea” och att de kommer med felaktiga uppgifter för att få honom att lämna köpet.

Mannen kräver att han ska få köpa lampan för 90 000 kronor, kompenseras ekonomiskt för mellanskillnaden på lampans nuvarande pris och det rabatterade priset samt få en ursäkt av butiken för deras agerande.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons