Annons
Växjö

Växjöbo tog strid – ångrade sin nya leasingbil

Växjöbon ångrade sig och hoppades få avbeställa sin nya leasingbil.
Men ARN håller nu med den lokale bilhandlaren – avtalet är bindande för bägge parter.
Växjö • Publicerad 14 september 2023
Genrebild.
Genrebild.

Förra hösten skrev en kvinna i Växjö upp sig på en leasingbil från en bilhandlare i stan och hon fick en orderbekräftelse på det ingångna avtalet skickad via mejl.

Men ”på grund av vissa omständigheter” ångrade kvinnan sig och när hon inte fick något gehör hos bilhandlaren vände hon sig till Allmänna reklamationsnämnden (ARN).

Annons

Hon yrkade att hon i första hand skulle få avbeställa bilen utan kostnad och i andra hand att hon bara skulle betala tre procent av det avtalade priset, cirka 4 600 kronor.

Hon motiverade detta med att avtalet mellan parterna inte var juridiskt bindande eftersom ingen hos bilhandlaren personligen hade signerat köpeavtalet och att hon därigenom ”blivit vilseledd”.

Men ARN går nu på bilhandlarens linje i tvisten.

”Även om ordet orderbekräftelse inte anges uttryckligen kan mejlet utifrån omständigheterna inte förstås på annat sätt än att det är en bekräftelse på beställningen från bolaget”, skriver ARN i sitt beslut och konstaterar att leasingavtalet mellan parterna är bindande.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons