Annons
Växjö

Växjöbo tog strid efter hantverksjobb – får inte rätt

Växjö • Publicerad 12 februari 2024
Genrebild.
Genrebild.Foto: Petter Arvidson

När en kvinna som bor i en nybyggd bostadsrätt i centrala Växjö ville skruva upp gardinskenor från Ikea i taket var hon tvungen att anlita bostadsrättsföreningens hantverkare eftersom bostaden var utrustad med ett sprinklersystem. Fakturan landade på ungefär 6 300 kronor, vilket kvinnan tyckte var orimligt dyrt.

Kvinnan vände sig till Allmänna reklamationsnämnden men förlorar nu tvisten. Bostadsrättsföreningen har uppgett att det rörde sig om svårinstallerade skenor och att jobbet blev extra tidskrävande på grund av sprinklersystemet. Det var två hantverkare som utförde arbetet på fyra timmar.

Annons

Kvinnan hade begärt prisavdrag men nämnden konstaterar att parterna inte hade kommit överens om något fast pris i förväg och att den debiterade tiden för installationen ”inte framstår som orimlig med hänsyn till arbetet som utfördes”.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons