GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Växjöbo utsatt för bedrägeriförsök: ”Välkänt sätt”

Växjö • Publicerad 2 augusti 2022
Foto: Lena Gunnarsson

En man i 70-årsåldern bosatt i Växjö blev under måndagen utsatt för ett bedrägeriförsök. En bedragare som presenterade sig från Konsumentverket ringde till mannen och uppgav att mannen slutit avtal med tio it-leverantörer. Enligt polisen fattade mannen misstankar och valde att inte lämna några uppgifter eller logga in på något kontakt. Han avslutade istället samtalet med bedragaren.

– Det här är ett välkänt sätt att försöka lura till sig pengar på. Bedragare utger sig för att vara från banker, polisen eller myndigheten och erbjuder sin hjälp, säger Thomas Johansson, polisens presstalesperson.

I Ljungby ska en person ha fått fakturor för varor som denne inte har beställt eller fått. Personen ska inte ha betalat fakturorna.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.