Annons
Växjö

Växjöbo utsatt för fräck bluff – blev av med 370 000

Växjö • Publicerad 9 juni 2022
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

En man i 65-årsåldern som bor på en mindre ort i Växjö kommun har polisanmält att han har blivit utsatt för ett avancerat investeringsbedrägeri.

Enligt polisen fick mannen under våren kontakt med en engelsktalande kvinna på Facebook.

Annons

– Kvinnan ska ha övertalat mannen att börja investera i kryptovaluta på en nätsajt. Han ska ha gjort ett antal investeringar under en månads tid och totalt handlar det om 370 000 kronor, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

När mannen skulle göra ytterligare en investering slog hans bank larm om att han hade blivit utsatt för ett bluff-upplägg och pengarna som han har investerat är nu spårlöst borta.

Enligt polisen leder spåren till utländska bluffsajter. Ofta får personen som har lurats att investera i kryptovalutan – en virtuell valuta på internet som är svår att spåra – falska meddelanden om att pengarna har vuxit snabbt och att man ska fortsätta att investera mer.

– Jag vill framföra en varning om att man ska vara oerhört skeptisk till den här typen av erbjudanden om investeringar på utländska plattformar, sa Robert Loeffel nyligen efter ett liknande investeringsbedrägeri.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons