Annons

Växjöbo utsatt för omfattande bedrägeri: ”Miljonvärden”

En Växjöbo har blivit utsatt för ett omfattande investeringsbedrägeri och det handlar enligt polisen om miljonvärden.
– De här bedragarna har jobbat långsiktigt för att bygga upp brottsoffrets förtroende.
Växjö • Publicerad 8 juni 2023
Polis.
Polis.Foto: Tomas Löwemo

En man i 70-årsåldern som bor i Växjö kommun har vänt sig till polisen sedan han insett att han har blivit utsatt för ett omfattande investeringsbedrägeri.

Enligt polisen blev Växjöbon förra sommaren uppringd av en engelsktalande person som sa sig företräda ett företag och personen uppmanade honom att börja investera pengar.

Annons

– Han satte först en mindre summa och kunde då se via företagets hemsida att pengarna växte snabbt. Därefter har han fortsatt att investera större summor, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Enligt Robert Loeffel har bedragarna även övertalat mannen att installera ett program på sin dator som gjorde att den kunde fjärrstyras och på så sätt har ännu mer pengar investerats.

När mannen nyligen ville ta ut sina investeringar, som enligt hemsidan hade vuxit rejält, gick det inte och han kunde inte heller komma i kontakt med ”företaget”.

– Det rör sig om en mycket stor summa pengar som han har förlorat, det är miljonvärden, säger Robert Loeffel.

Polisen rubricerar det inträffade som grovt bedrägeri.

– De här bedragarna har jobbat långsiktigt för att bygga upp brottsoffrets förtroende och han har övertygats att hela tiden fortsätta investera.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons