Annons
Växjö

Växjöbo vägrar ta sin valp till veterinären – riskerar vite

Trots flera påstötningar har Växjöbon vägrat att ta sin haltande valp till ett djursjukhus. Nu kräver länsstyrelsen att mannen snarast låter en veterinär undersöka djuret, annars måste han betala vite.
Växjö • Publicerad 1 oktober 2022
Genrebild på hundtassar. Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.
Genrebild på hundtassar. Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.

I början av sommaren genomförde personal från länsstyrelsen en djurskyddskontroll i en bostad i Växjö. Kontrollen skedde sedan myndigheten fått in en anmälan om en hundvalp som inte mådde bra. Djurskyddshandläggarna kunde konstatera att den två månader gamla blandrasvalpen uppvisade en ”mindre stelhet på bakbenen”.

Hundägaren förklarade att valpen hade trillat ner från en soffa och därefter haltat och han hade då låtit en veterinär undersöka djuret. Men han kunde inte visa upp någon dokumentation från veterinärbesöket.

Annons

Några veckor senare genomförde länsstyrelsen en ny kontroll, sedan man fått in en ny anmälan om att valpen for illa. Återigen konstaterades att valpen haltade och den hade även avskavd päls på huvudet. Ägaren förklarade återigen att han hade varit hos veterinären, men detta visade sig inte stämma.

När länsstyrelsen i augusti – för tredje gången – besökte bostaden haltade valpen fortfarande och den hade inte fått någon veterinärvård.

Nu har myndigheten därför beslutat att hundägaren snarast ska se till att valpen undersöks av en legitimerad veterinär, annars måste han betala 5 000 kronor i vite.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons