Annons
Växjö

Växjöbo vann en miljon: ”Har jag vunnit?”

Växjö • Publicerad 7 maj 2023
En vinnare i Växjö kommun vann storvinsten på Lotto.
En vinnare i Växjö kommun vann storvinsten på Lotto.Foto: ADAM WRAFTER

Förra veckan avgjordes Lottos extradragning Andra Chansen då 20 extra miljonvinster delades ut runt om i Sverige. Två av miljonerna delades ut till vinnare i Kronoberg, en i Växjö och en i Älmhult.

Vinnaren i Växjö är en man i 70-årsåldern som gratulerades av Lottos programledare Fredrik Östling när han tittade på en serie.

Annons

− Har jag vunnit? Tack så mycket, det var härligt! Sådana samtal vill jag alltid ha, ska mannen ha sagt under samtalet.

Den vunna miljonen ska bland annat gå till en resa.

− Resa kan man ju alltid göra, det har vi gjort mycket. Jag har alltid velat åka till Sydamerika och besöka Machu Picchu och den förbjuda staden, så nu kommer jag ta med min fru dit, berättar mannen.

Lottos Andra Chansen-dragning görs två gånger om året och är en specialdragning där 20 Lottospelare som lämnat in sina rader under en viss tidsperiod drogs slumpmässigt. Den här gången var perioden 30 oktober 2022 till den 29 april 2023. Det är rader som när de spelades inte vann.

I veckan hade Svenska Spel Tur fortfarande inte fått tag på vinnaren i Älmhult.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons