Annons
Växjö

Växjöbo vinner tvist – får hyra ut sin svårsålda bostadsrätt

Växjöbon har flyttat till en villa, men lyckas inte sälja sin bostadsrätt. Nu vinner han tvisten med bostadsrättsföreningen – som har vägrat låta honom hyra ut lägenheten i andra hand.
Växjö • Publicerad 12 januari 2024
Foto: Nadia Hagberg

En tvist mellan en Växjöbo och hans bostadsrättsförening har nu blivit ett fall för Hyresnämnden i Jönköping.

Mannen köpte en nybyggd bostadsrätt i ett kvarter i centrala Växjö år 2018. Men sedan våren 2022 har lägenheten legat ute till försäljning efter att mannen och hans familj flyttat till en villa i en annan stadsdel i Växjö.

Annons

Bostadsrätten har dock visat sig vara mycket svårsåld och mannen ville därför få tillåtelse från bostadsrättsföreningen att hyra ut den i andra hand.

Detta har dock föreningens styrelse sagt nej till, bland annat eftersom man anser att lägenheten har ett för högt utgångspris vilket gör att den aldrig blir såld.

Vid förhandlingen i Hyresnämnden förklarade mannen att han har följt mäklarens råd när det gäller prissättningen och att ”utgångspriset som bostadsrätten ligger ute för är lägre än inköpspriset”.

Hyresnämnden går nu på mannens linje i tvisten med föreningen. Enligt nämnden har han gjort tillräckliga försök att sälja lägenheten och han ska därför ha rätt att under en begränsad tid hyra ut den i andra hand.

”Bostadsrättsföreningen har inte haft befogad anledning att vägra ge sitt tillstånd”, slår nämnden fast i sitt beslut.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons