Annons

Växjöbo ”visste inte om” att han saknade körkort – frias

Växjöbon stoppades av polisen och åtalades för grov olovlig körning.
Nu har han friats – enligt tingsrätten är det inte bevisat att han visste om att hans körkort var återkallat efter en tidigare krock.
Växjö • Publicerad 23 oktober 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Pixabay

I juli stoppade en polispatrull en Växjöbo i 30-årsåldern när han körde bil på Teleborgsvägen. Eftersom mannen saknade giltigt körkort blev han misstänkt och åtalad för grov olovlig körning och åklagaren yrkade att han skulle betala 50 dagsböter för trafikbrottet.

Men nu har Växjöbon friats i tingsrätten. Mannen förklarade inför rättegången att han tidigare hade dömts för att ha orsakat en trafikolycka men vid den rättegången uppfattade han inte om domen även innebar att han förlorade sitt körkort.

Annons

Han medgav att Transportstyrelsen hade skickat hem ”ett papper om att han inte fick köra bil”. Han kontaktade då både Transportstyrelsen samt tingsrätten för att fråga om detta stämde, men fick inget tydligt svar på om han fick köra bil eller inte.

Tingsrätten tar hänsyn till de ”ansträngningar” om Växjöbon har gjort och friar honom från åtalet om grov olovlig körning, på grund av bristande uppsåt.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons