Annons

Växjöbolag köper upp företag i Alvesta

Växjö/Alvesta • Publicerad 25 november 2023
Eva Berger säljer Ekontera AB till RedovisningsCenter i Växjö AB:s ägare Patrick Fransson.
Eva Berger säljer Ekontera AB till RedovisningsCenter i Växjö AB:s ägare Patrick Fransson.Foto: Pressbild

RedovisningsCenter i Växjö AB förvärvar Ekontera AB:s verksamhet i Alvesta som i oktober månad utsågs till Årets tillväxtbyrå i Kronobergs län.

– Vi är glada över detta förvärv och ser fram emot att integrera Ekontera AB:s organisation i vår verksamhet i Växjö. Tillsammans kommer vi att kunna vässa vårt erbjudande till kunderna samtidigt som vi stärker vårt utbud, säger Patrick Fransson, ägare till RedovisningsCenter i Växjö.

Annons

Det nya förvärvet förväntas ge synergieffekter då kompetenser och resurser från de båda företagen kommer flätas samman. Det innebär också att Eva Berger som har drivit Ekontera AB i elva år lämnar ifrån sig ägandeskapet men blir kvar i företaget.

– Vi är glada att att få bli en del av RedovisningsCenter i Växjö. Våra verksamheter kompletterar varandra väldigt väl och det här ger kunderna tillgång till ett ännu bredare kompetensregister. Jag kommer stanna kvar i organisationen och ser mycket fram emot att välkomna både nuvarande och nya kunder till vår nya, större och vassare byrå.

Ekontera omsatte i fjol 3,8 miljoner kronor och har flera anställda. RedovisningsCenter i Växjö AB är ett systerbolag till RedovisningsCenter i Kosta AB och har kontor på Norremark. På Växjökontoret jobbar för närvarande fyra medarbetare.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons