Annons

Växjöbolaget gör internationellt förvärv: ”Väldigt glad”

Växjö • Publicerad 28 maj 2023
Per Holmberg, vd JLT Mobile Computers
Per Holmberg, vd JLT Mobile ComputersFoto: Bjorn Mattisson bjornfotograf.se

Växjöföretaget JLT Mobile Computers, som levererar stryktåliga datorer för krävande miljöer, förvärvar 33 procent av aktierna sin australiensiska säljpartner Control Synergi. Det finns även en option om att förvärva resterande aktier i bolaget om fem år.

– Jag blev väldigt glad när Control Synergys ledning kontaktade JLT angående möjligheten att gå in som delägare i bolaget. Förvärvet ligger helt i linje med vår långsiktiga strategi, att stärka positionen på våra målmarknader med outnyttjad tillväxtpotential. Nu ser jag fram emot att utöka vår närvaro på den australiensiska marknaden tillsammans med Control Synergy, säger Per Holmberg, vd på JLT Mobile Computers.

Annons

Control Synergy har under de senaste 20 år byggt upp försäljningen av JLT:s produkter i Australien. Växjöföretaget hoppas att förvärvet ska skapa expansionsmöjligheter i Australien och utöka kunskapsutbytet för att driva tillväxt.

– Våra kunder har uppskattat den unika kombinationen av innovation, design och tillförlitlighet som JLT tillhandahåller och vi är glada över att stärka samarbetet mellan företagen. Med hjälp av vårt utökade partnerskap vill vi ta nya marknadsandelar och bli den ledande leverantören av stryktålig datorutrustning, säger Brett Aked, vd för Control Synergy.

Han och säljchefen Peter Fuller äger resterande aktierna i bolaget. JLT har köpt David Crozfords, den tredje ägaren, del efter att han beslutat sig för att gå i pension. Köpeskillingen uppgår till 400K AUD, vilket motsvarar omkring 2,8 miljoner kronor.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons