Annons

Växjöbon är ny vd för stora butikskedjan

Växjö • Publicerad 23 februari 2024
Nicholas Pettersson blir vd för Willys.
Nicholas Pettersson blir vd för Willys.Foto: Fond & Fond

Den 1 februari fick Willys en ny vd. Det är Öjabybon Nicholas Pettersson som efter nästan 20 år inom Axfoodkoncernen blivit vd för kedjan med över 200 butiker. Han kommer närmast från rollen som vd för Axfoods inköps- och logistikbolag Dagab.

– Det känns jättebra, det är mycket energi här och jag har verkligen fått ett väldigt fint mottagande. Jag är imponerad av hela organisationen, det finns en stark vi-känsla och en stark kultur. Det visste jag redan sedan innan, men jag blev ändå positivt överraskad när jag väl började, säger han till Willys Linkedin.

Annons

Som vd för Axfoods inköps- och logistikbolag Dagab som väljer ut vilket sortiment de olika företagen i koncernen ska ha, gör beställningar och bestämmer vilka varor som ska ut till respektive butik och hur de ska frontas ut mot kunderna. Dessutom ser bolaget över och analyserar Axfoods data över kundbeteende och avgör vilka varor som ska vara på kampanj och vilket sortiment en viss butik ska ha.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons