GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Växjöbon omvald ordförande i Sveriges schackförbund

     Växjöbon Håkan Jalling har länge varit verksam inom schackrörelsen.
     När Sveriges schackförbund i samband med SM-tävlingarna i Helsingborg höll sin årliga kongress valdes Håkan Jalling om som förbundsordförande.
     Växjö • Publicerad 15 juli 2021
     Håkan Jalling är ordförande i Växjö SK samt Sveriges schackförbund.
     Håkan Jalling är ordförande i Växjö SK samt Sveriges schackförbund.
     Foto: Pressbild

     Håkan Jalling har länge varit verksam inom schackrörelsen, både som ordförande i Växjö SK och som tongivande ledamot i Sveriges schackförbunds förbundstyrelse samt ordförande i förbundets tävlings- och regelkommitté. Han valdes först till förbundsordförande i samband med kongressen 2020, en något försenad sådan på grund av coronapandemin.

     Nu har Håkan valts om som förbundsordförande i Sveriges schackförbund. Han kommer därmed att leda förbundets arbete det närmaste året.

     – Det är förstås väldigt hedrande att få förtroendet att leda Sveriges schackförbunds viktiga arbete att förvalta de möjligheter schacket har fått men samtidigt att lösa de utmaningar som pandemin har ställt oss inför. Schack är en sport som passar alla och har visat sig vara ett utmärkt verktyg både inom integration och utbildning och vi har ett ansvar att sprida schacket för allas vinning, säger Håkan Jalling.

     SM i schack avgjordes under söndagen och Jung Min Seo blev svensk mästare 2021.

     Isabelle HaagSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.