Annons
Växjö

Växjöbon omvald ordförande i Sveriges schackförbund

Växjöbon Håkan Jalling har länge varit verksam inom schackrörelsen.
När Sveriges schackförbund i samband med SM-tävlingarna i Helsingborg höll sin årliga kongress valdes Håkan Jalling om som förbundsordförande.
Växjö • Publicerad 15 juli 2021
Håkan Jalling är ordförande i Växjö SK samt Sveriges schackförbund.
Håkan Jalling är ordförande i Växjö SK samt Sveriges schackförbund.Foto: Pressbild

Håkan Jalling har länge varit verksam inom schackrörelsen, både som ordförande i Växjö SK och som tongivande ledamot i Sveriges schackförbunds förbundstyrelse samt ordförande i förbundets tävlings- och regelkommitté. Han valdes först till förbundsordförande i samband med kongressen 2020, en något försenad sådan på grund av coronapandemin.

Nu har Håkan valts om som förbundsordförande i Sveriges schackförbund. Han kommer därmed att leda förbundets arbete det närmaste året.

Annons

– Det är förstås väldigt hedrande att få förtroendet att leda Sveriges schackförbunds viktiga arbete att förvalta de möjligheter schacket har fått men samtidigt att lösa de utmaningar som pandemin har ställt oss inför. Schack är en sport som passar alla och har visat sig vara ett utmärkt verktyg både inom integration och utbildning och vi har ett ansvar att sprida schacket för allas vinning, säger Håkan Jalling.

SM i schack avgjordes under söndagen och Jung Min Seo blev svensk mästare 2021.

Här saknas innehåll

Isabelle HaagSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons