Annons
Växjö

Växjöbons fusk avslöjades av Skatteverket – så blir straffet

Växjö • Publicerad 31 maj 2023
Skatteverket.
Skatteverket.Foto: ADAM WRAFTER

En Växjöbo har dömts för skattefusk och får näringsförbud och får inte driva företag inom de närmaste tre åren.

Mannen har länge varit involverad i sociala företag samt stöd- och bidragsfinansierade integrationsprojekt. Enligt tingsrättens dom har Växjöbon ”grovt åsidosatt sina skyldigheter i näringsverksamheten”.

Annons

Växjöbons projekt och verksamheter har fått pengar från bland Arbetsförmedlingen, Tillväxtverket och Europeiska socialfonden men 2021 avslöjade Skatteverket att mannen fuskat, skriver Smålandsposten.

Han ska ha utnyttjat två sociala ekonomiska föreningar genom att plocka ut oredovisad lön. Mannens advokat har under rättegången uppgett att Växjöbon har haft svårt att hålla isär sin privata ekonomi från föreningarnas där han var engagerad.

Mannen döms för tre skattebrott och två fall av försvårande av skattekontroll till villkorlig dom och 100 timmar samhällstjänst. Han får också ett skattetillägg med 40 procent av den skatt som blir följden av ett underlag på drygt 650 000 kronor, skriver Smålandsposten.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons